Pagini

joi, 12 iulie 2012

Accident cu autovehicul inmatriculat in strainatate

Ce inseamna Cartea Verde?
Polita de asigurare Carte Verde acopera pagubele tertilor in strainatate. Incepand din 2007 polita de asigurare Carte Verde este inclusa automat in polita de raspundere civila (RCA). Este valabila pe teritoriul tarilor membre UE plus Elvetia, Croatia si Andora. Pentru statele in care polita Carte Verde nu acorda acoperire va trebui cumparata o polita separat.
  
Ce se intampla cand ai un accident cu un autovehicul inmatriculat in strainatate?
Indiferent daca sunteti sau nu vinovat de producerea accidentului puteti opta fie pentru formularul de constatare  amiabila, fie sa va prezentati la organele de politie.
   Pentru cazurile in care sunteti vinovat, veti inmana pagubitului copii de pe actele dvs. plus o copie de pe asigurarea de raspundere civila, dupa care trebuie instiintat asiguratorul de raspundere civila de producerea accidentului.
   Daca sunteti nevinovat, trebuie sa obtineti o copie de pe polita de asigurare Carte Verde a vinovatului si ar fi bine sa obtineti si copii de pe actele personale (permis, buletin,talon). Cu toate aceste acte, impreuna cu actele de la politie sau formularul de constatare amiabila va puteti deschide un dosar de dauna. In cazul in care detineti o polita de asigurare facultativa Casco, puteti deschide dosarul pe regres la asiguratorul Casco, urmand  ca asiguratorul dvs. sa-si recupereze pagubele materiale de la asiguratorul Carte Verde. Daca nu detineti o astfel de polita va trebuie sa va adresati Biroului Asiguratorilor de Autovehciule din Romania (BAAR) pentru aflarea corespondentului in Romania. Dupa ce v-ati deschis dosarul de dauna reparatia masinii nu se poate efectua decat dupa ce polita de asigurare Carte Verde a fost confirmata, iar acest lucru poate dura pana la 90 de zile, in functie de asiguratorul Carte Verde, timp in care va puteti repara masina pe banii dvs. urmand sa-i recuperati ulterior.

ATENTIE: banii se pot recupera 100% doar daca se respecta nota de constatare, iar devizul a fost trimis catre inspectorul de daune pentru a fi verificat.

Dupa ce polita de asigurare Carte Verde a fost confirmata puteti opta pentru reparatie in service sau pentru plata in regie proprie.

IMPORTANT:  Puteti sa mergeti la orice service autorizat R.A.R. pentru efectuarea reparatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Trimiteţi un comentariu

BannerFans.com