Pagini

vineri, 13 iulie 2012

Despre politele CASCO

    Avand in vedere ca primele pentru politele RCA, cat si primele pentru politele facultative CASCO au crescut considerabil in ultimul timp, nu cred ca v-ati dori sa platiti in jur de 1000 de euro pe o polita CASCO si sa vi se refuze un dosar de la plata sau sa platiti o cota parte din dauna.
    Foarte multi asigurati au impresia ca politele lor facultative, asa numitele FULL CASCO acopera absolut orice dauna in orice imprejurare. Ma amuza acest termen de full casco, ma duce cu gandul la masini, full options dar fara trapa, xenon, tapiserie piele etc, va rog sa imi scuzati comparatia. Revenind la subiect este obligatoriu ca inainte sa incheiati un contract CASCO sa cunoasteti cateva aspecte foarte importante:

 - daca poltia este incheiata cu fransiza sau nu pentru evenimente partiale; ce valoarea are fransiza ?  Daca incheiati o polita cu fransiza inseamna ca ori de cate ori aveti o dauna si vreti sa reparati masina pe casco va trebuie sa suportati o cota parte din dauna , de obicei valoarea medie a unei fransize este de aproximativ 100 de euro. Mai exact, daca vreti sa schimbati parbrizul la masinii si vreti sa revopsiti bara fata si bara spate, veti plati 3 fransize deoarece sunt considerate 3 evenimente diferite (si asta pe buna dreptate).
- ce valoarea are fransiza in caz de furt sau dauna totala?
- furtul masinii in strainatate - sunt cateva societati de asigurari care nu acopera furtul masinii in strainatate ;
- verificati daca polita de asigurare acopera daunele produse jantelor si anvelopelor;
- alte societati de asigurari reziliaza politele de asigurari dupa un anumit numar de dosare deschise (in general 3 dosare deschise) indiferent de valoarea daunelor;
- verificati daca daunele sunt acoperite in cazul in care masina este condusa de o terta persoana;
- un alt aspect important este ca unele societati de asigurari pun piese "aftermarket" pe masina in cazul in care aveti o dauna care necesita inlocuirea elementelor.

Foarte important este si declaratia pe care o dati la asigurator referitor la evenimentul produs. In cazul in care declaratia nu corespunde cu evenimentul produs sunt sanse ca dosarul sa fie respins de la plata.

In orice caz, studiati foarte bine contractul de asigurare inainte sa cumparati o polita de asigurare, nu pierdeti mai mult de 15 minute dar va scuteste de nervi, bani si timp pierdut inutil ulterior.

Un comentariu:

  1. Asigurarea CASCO acopera daunele produse asupra autovehicului asigurat in aproape orice situatie,pentru oferte speciale cu reducere la aceasta polita intrati pe musai-rca.ro

    RăspundeţiȘtergere

BannerFans.com